KTO ÜYELERİNE, KATOTAM'IN DETAYLARI ANLATILDI

17 Kasım 2019 , Pazar 23:10
Kayseri Ticaret Odası'nda (KTO) "Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi (KATOTAM) Uygulamaları Ve Tahkim Süreçleri" konulu seminer düzenlendi.

KTO Konferans Salonu'nda düzenlenen seminerin açılışında konuşan KTO Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, ticari yaşantı içinde taraflar arası karşılaşılan anlaşmazlık ve uyuşmazlıkların çözümünde tahkim ve arabuluculuk müesseselerinin ön plana çıktığını belirterek KTO bünyesinde de Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi kurulacağını hatırlattı.

Başkan Gülsoy; "Kayseri Ticaret Odası olarak 2019 yılı başında üyelerimizin hukuki uyuşmazlıklarını mahkemeye taşınmadan, zaman ve itibar kaybına neden olmadan, daha kısa sürede çözülerek ortadan kaldırılabilmesini sağlayarak şeffaf ve adil hizmet vermek amacıyla, Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi” çalışmalarına başladık. Ekim ayı itibariyle tamamladığımız çalışmalar neticesinde bu merkezi bünyemizde kurmak adına konuyu Oda Meclisimize taşıdık ve kısa adı KATOTAM olan Tahkim ve Arabuluculuk Merkezinin Odamız bünyesinde kurulması oy birliğiyle kabul edildi. Çalışmalarını sonlandırdığımız ve resmiyete kavuşturduğumuz KATOTAM, oda hizmet binasında yer alacak olup üyelerimiz kolaylıkla ulaşarak uzmanlarımıza danışabilecek, sorunlarına çözüm arayabilecekler. Alanında uzman, tarafsız kişilerin yer alacağı merkezimizde, ticaret ve iş hukuku uyuşmazlıklarında alternatif uyuşmazlık çözüm hizmeti verilerek; tarafların mevcut sorunlar üzerinde tartışarak zaman kaybetmeleri önlenecek ve mahkemelerden daha ılımlı çözümler bulma yolunda ilerlenecektir" diye konuştu.

Başkan Gülsoy'un konuşmasının Prof. Dr. Mustafa Serdar Özbek, tahkim ve arabuluculuk konusunda bilgiler aktararak, KTO bünyesinde kurulacak KATOTAM hakkında da üyelerin sorularını yanıtladı.