KAZANCILAR ÇARŞISI YENİLENDİ

13 Haziran 2022 , Pazartesi 13:42

Kayseri’de finansın kalbinin attığı yer olan Kazancılar Çarşısı, yenilenen yüzüyle daha modern bir görünüme kavuştu. Çarşısının yenileme projesi açılış töreninde konuşan Başkan Gülsoy, “Çarşımız yenilenen bu yüzüyle hem esnafımızın yüzü gülecek, hem de şehrimize ziyarete gelen herkese hoş bir izlenim bırakacak. Nitelikli bir alanda hizmet verilecek. Ticaretimize de büyük etki edecek diye düşünüyorum. Emeği geçen herkese çok teşekkür eder hayırlı ve uğurlu olmasını dilerim” diye konuştu.

Kayseri’de finansın merkezi olan Kazancılar Çarşısı’nda Melikgazi Belediyesi tarafından yapılan yenileme çalışmalarının tamamlanmasının ardından açılış töreni gerçekleştirildi.

Açılış törenine Başkanımız Ömer Gülsoy’un yanı sıra; Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki, AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, ERÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, Kayseri Üniversitesi Rektörü Kurtuluş Karamustafa, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, AK Parti Melikgazi İlçe Başkanı Gökhan Ülke, MHP İl Başkanı ve Kayseri Sarraf ve Kuyumcular Odası Başkanı Adnan İncetoprak ve davetliler katıldı.

Törende konuşan KTO Başkanı Gülsoy, “Bugün bizim için, şehrimiz ve ticaretimiz için anlamlı bir gün. Kazancılar Çarşımız, çevresi ile bütünleşen, yepyeni ve modern bir görünüme kavuştu. Şehrimize yeni bir soluk getireceğine inanıyorum. Yenilenen bu yüzüyle hem esnafımızın yüzü gülecek, hem de şehrimize ziyarete gelen herkese hoş bir izlenim bırakacak. Nitelikli bir alanda hizmet verilecek. Ticaretimize de büyük etki edecek diye düşünüyorum.

Kazancılar Çarşısının dükkanları küçük ama ekonomi açıdan büyük işlemler yapılıyor. Kayseri’de Kuyumcularımızın ağırlıkta olduğu çarşımızda ziyaretçi sayısının artırılması için bu değişim şarttı. Buradaki amacımız çarşımızın güzelleşmesi ve cazibe merkezi haline gelmesiydi.

Tarihi Kapalı Çarşı’nın hemen yanında yer alan Çarşımız, kuyumcuların, sarrafların, döviz bürolarının, bankaların ve manifaturacıların bulunduğu finans merkezimiz. Ticaret burada büyümüş ve gelişmiş. Kazancılar çarşımız, kısaca finansın kalbinin attığı yer, şehrimizin de misafir odasıdır.

Bu sebeple Kazancılar Çarşısı şehrimiz için önemli bir değer.

Bizlerde Çarşımız için 3 yıldır toplantılar, sunumlar ve projeler için bir araya geldik. Yaptığımız çalışmalar sonrası Şehrimizin tarihi ve turistik değeri Kazancılar Çarşımızı yenilenin yüzüyle bugün hizmete açıyoruz. Burada büyük bir emek vererek bugünkü açılışını yapmamıza vesile olan Melikgazi Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Palancıoğlu başta olmak üzere tüm ekibine teşekkür ediyorum.

Gelen müşterilerimize konforlu şekilde hizmet etmek, şehrimizin güzelliği yansıtmak ve iyi intiba bırakmak için hep beraber çalışmaya devam edeceğiz.  Şehrimize hayırlı olmasını diliyorum.” İfadelerini kullandı.

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu’da “Eskimiş olan çarşımızı modern bir şekilde yeniledik. Esnafımızın yüzünün güldüğü bir çalışma oldu. Burası şehrimizin misafir odası. Yapılan çalışmalarımızla şehir merkezimiz güzel bir hale geliyor. Buraya güzel bir sosyal tesiste yapıyoruz. Kayseri lisesinin hemen karşısında bulunan binayı aldık orayı da hem zabıta noktası hem de bayanların kullanacağı bir tesis yapıyoruz. Gön Hanı şehrin merkezinde güzel bir uğrak noktası olacak. Vezir Hanı ile ilgili de sosyal kültürel bir mekan haline getireceğiz. Kısacası şehir merkezi en güzel yer olacak şekilde çalışmalar yürütüyoruz. Misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlayacağız. Hayırlı olsun” dedi.

MHP İl Başkanı ve Kayseri Sarraf ve Kuyumcular Odası Başkanı Adnan İncetoprak, “Kazancılar Çarşımız çok güzel ve kullanışlı bir hale geldi. Burası bizim için büyük bir değer. Misafir odamızın başköşesi nezih bir hale getirildi. Mustafa Başkanımıza ve Ömer Gülsoy Başkanımıza çok teşekkür ederim. Yeni yüzüyle hayırlı olmasını dilerim” ifadelerini kullandı.

Kayseri Milletvekili İsmail Tamer de Kayseri’ye Kazancılar Çarşısı’nın yen yüzünün hayırlı olmasını dileyerek emeği geçenlere teşekkür etti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki ise, “Değerli Mustafa Başkanımızı tebrik ediyor Allah razı olsun diyorum. Çok güzel bir çalışma olmuş. Bu tarihi alanların yaşayan bir alan olması çok önemli. Esnaf da ticaretini yapmaya devam edecek. Hizmet belediyeciliği yapan tüm Kayserili belediyelerimizi tebrik ederim. Hayırlı olsun” dedi.

Konuşmaların ardından dualar eşliğinde kurdele kesimi yapılarak, çarşının açılışı yapıldı.

Açılış sonrası çarşıyı gezen protokol, esnaflara hayırlı işler temennisinde bulundu