İSTİKLAL MARŞI GÜZEL OKUMA YARIŞMASI SONUÇLARI BELLİ OLDU

21 Nisan 2021 , Çarşamba 14:09
Kayseri Ticaret Odası (KTO) ile Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen “İstiklal Marşı Güzel Okuma Yarışması” sonuçları kurulan ortak komisyonun yaptığı değerlendirme sonucu belirlenmiştir.

İstiklal Marşı'mızın kabulünün 100. yıl dönümü ve 2021'in "İstiklal Marşı Yılı" olması dolayısıyla Kayseri Ticaret Odası (KTO), İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde il bazında kapsamlı bir etkinliğe imza attı.

"12 Mart İstiklal Marşı'mızın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma" etkinlikleri kapsamında, İstiklal Marşı'nı Güzel Okuma Yarışması düzenlendi. Okul öncesi ve  İlkokul kategorisinde düzenlenen yarışmaya 1186 öğrenci gönderdikleri videolarla katıldı.

Milli Mücadelenin ruhunu ve kararlılığını yansıtan ve aynı zamanda mücadeleye coşku kazandıran İstiklal Marşı'mız, öğrencilerimiz tarafından coşkuyla okundu. Sergiledikleri üstün performanslarıyla birbirine çok yakın puan alan öğrencilerimizi, komisyon üyelerimiz değerlendirdi. Derece belirlemede bir hayli zorlandılar.

Komisyon üyeleri performansları "Diksiyon (Telaffuz), Ezbere Okuma, Ses Tonu ve Nefesi Ayarlama, Duraklama ve Vurguları Ayarlama, Gösterilen Özen, Titizlik, Hassasiyet, Arka Plan, Sahne Düzeni, Fon Müziği (Telif Uygunluğu Olan), Beden Dili (Jest ve Mimikleri Kullanma), Yarışmacının Şiire Kattığı Yorum (Özgünlük), Şiirin Ruhuna Uygunluk, Sahne Hâkimiyeti" gibi 10 kriter üzerinden değerlendirmiştir. Buna göre

İLKOKUL KATEGORİSİNDE;

1.)  Mehmet Alçı İlkokulu  GÖKSU SERT,

2. ) Ahmet Paşa İlkokulu ZEYNEP MEVA ŞİMŞEK,

3. ) Hacılar İstiklal İlkokulu  EMİNE BEKTEMİR

OKUL ÖNCESİ;

1. ) Cengiz Topel Anaokulu öğrencilerinden NUR SENA AKKUŞ,

2.) Jandarma Er Ferhat Doğan Anaokulu öğrencilerinden ÖMÜR URAS ARĞİŞ,

3. ) Şehit Piyade Astsubay Üstçavuş Mahmut Öner Anaokulu öğrencilerinden YAVUZ SELİM ÜZÜM oldu.

Jüri Özel Ödülü ise Yeşilhisar Kavak İlkokulu öğrencilerinden AYŞE EBRAR YAMUK’a verildi.

Dereceye giren öğrencilere ödülleri düzenlenecek olan programla takdim edilecek.

Ayrıca Yarışmamıza katılan her öğrencimize sürpriz hediyeler gönderilmiştir. Bütün öğrencilerimiz ile velilerimize de teşekkür ederiz.