GÜLSOY : MEGİP Projesi Nitelikli Eleman Sorununun Çözümüne Büyük Katkı Sağlayacak

2 Mart 2021 , Salı 14:36

İŞKUR Kayseri İl Müdürlüğü, Kayseri Ticaret Odası (KTO), Kayseri Sanayi Odası (KAYSO), Kayseri Ticaret Borsası (KTB) ve Kayseri Üniversitesi (KAYÜ) işbirliği ile Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği Protokolü (MEGİP) uygulanmasına ilişkin Kurumlar Arası Ortak Çalışma Protokolü imzalandı.

Organize Sanayi Bölgesinde bulunan HAS Çelik Fabrikası Konferans Salonu'nda gerçekleşen imza törenine KAYÜ Rektörü Kurtuluş Karamustafa, İŞKUR İl Müdür Vekili Ayşe Ak, KTO Başkanı Ömer Gülsoy, KAYSO Başkanı Mehmet Büyüksimitci, KTB Başkanı Recep Bağlamış, fabrika yöneticileri ve basın mensupları katıldı.

İmza töreninde konuşan KTO Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, MEGİP projesine çok önem verdiğini belirterek  “Türkiye’de bir işsizlik sorunu var ama bu sorunun içerisinde de nitelikli eleman sorunu da hat safhada. Bu nedenle biz bu projelere masa başı değil, saha projesi olarak bakıyoruz. Bu yönden istediğimiz ve arzu ettiğimiz sıkıntıların daha çok giderilebilmesi için de her bireyin hem aile ekonomisine hem Türkiye ekonomisinin kalkınmasına azami derecede katkı verebilecek, saygın birer iş insanı ve çalışan olmasını arzu etmekteyiz. Bu nedenle bu gerçekten önem verdiğimiz bir proje. Burada emeği geçen İŞKUR İl Müdürlüğü ve Kayseri Üniversitesi’nin iş birliğinden memnuniyet duyduğumuzu ifade etmek istiyorum ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. En önemli şey yatırım, üretim ve istihdam diyoruz. Hele de yaşadığımız bu sıkıntılı süreç içerisinde de her şekilde destek veren iş insanlarının da önünü açmak için her projeye de destek vermeye devam edeceğiz” dedi.

İmza töreni konuşmaların ardından yapılan plaket töreni ve işletme gezisi ile sona erdi.