JFEX 2021Fuarı /Milli Katılımı

16 Ekim 2020 , Cuma 13:41

Sayın Üyemiz,

Akdeniz İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliğinden gelen yazıda; 17-19 Kasım 2021 tarihleri arasında Osaka/Japonya'da düzenlenecek olan “JFEX (Japan Food Exhibition Fair)” fuarına Türkiye milli katılımının Akdeniz İhracatçı Birlikleri tarafından gerçekleştirilmesinin planlandığı bildirilmekte olup, Fuara, Türkiye'nin milli katılımı ile katılım sağlamayı düşünen firmaların 23.10.2020 tarihine kadar online ön başvuru formunu doldurmaları gerektiği, katılım bedelinin ön başvuruların toplanması ve değerlendirilmesi neticesinde daha sonra duyurulacağı ifade edilmektedir.

Sektörler; Gıda: Dondurulmuş Ve Konserve Ürünler, Hazır Ambalajlı Gıdalar, Makarna, Noodle, Deniz Mahsulleri, Sebze Meyve, Baharat, Atıştırmalıklar, Şekerlemeler, Organik Gıdalar

Şarap ve Alkollü İçecekler: Şarap, Bira, Likör, Viski, Konyak, Japon İçkisi (Sake, Shochu), Kore Pirinç Şarabı, Baiju (Çin Likörü), Yemek Pişirmede Kullanılan Sake, İçki

Et ve Süt Ürünleri: Dana Eti, Tavuk, Sucuk, Salam, Peynir, Domuz Eti, Jambon, Sosis, Süt, Yoğurt, Tereyağı

Yazıda devamla, ilk kez düzenlenecek olan JFEX 2021 fuarına, 30 ülkeden 1000 katılımcının katılım göstermesi ve 90 ülkeden 40.000 ziyaretçi tarafından ziyaret edilmesinin beklendiği, en büyük gıda ithalatçılarından olan ve ithalatta dünyada 5. sırada yer alan Japonya'nın gıda tüketiminin %63'ünü ithal ettiği, toplam gıda ithalatının 69 Milyar $' olduğu belirtilmekte olup, Türkiye'nin ise 254 Milyon $ gıda ihracatı ile ülke ithalatında sadece %0,36'lık bir paya sahip olduğu, bu nedenle Japonya'nın, Türkiye için önemli bir hedef pazar olmanın yanı sıra Covid-19 sonrası satış aktivitelerinin yeniden gelişmesiyle yeni fırsatlar da sunduğu iletilmekte, 20.000 m2 alanda yapılacak söz konusu fuarın gıda alanında önde gelen fuarlar arasında yer almasının beklendiği ifade edilmektedir.

Yazıda ayrıca, fuarın, T.C. Ticaret Bakanlığı tarafından onaylanması durumunda, Japonya'nın hedef ülkeler listesinde yer alması sebebiyle katılım bedelinin yaklaşık %70'inin destek kapsamında yer alacağı, firmaların stant alanının metrekare cinsinden büyüklüğü dikkate alınmak suretiyle Ticaret Bakanlığı tarafından metrekare başına belirlenen birim fiyat üzerinden 117.000 Türk Lirası'na kadar destekleneceği belirtilmektedir.

Online Başvuru Formu: JFEX Fuarı Ön Başvuru Formu

Bilgilerinize sunarız.

Saygılarımızla,

İlgili kişiler:

Sultan Bayrak (Dahili: 1201 ), Aydan Hançer (Dahili: 1205 )

Telefon: 0 324 325 37 37, E-mail: fuar@akib.org.tr