T.C. KAYSERİ VALİLİĞİ İl Tarım ve Orman Müdürlüğü

16 Temmuz 2021 , Cuma 17:41
T.C. KAYSERİ VALİLİĞİ İl Tarım ve Orman Müdürlüğü

Sayın Üyemiz;


Kurban Bayramı döneminde kurban etlerinin parçalanması, muhafazası ve kıyma çekiminin hijyenik ortamda yapılması büyük önem arz etmektedir. Bu kapsamda kurban vecibesini yerine getiren vatandaşlarımızın, hijyenik ve sağlıklı bir şekilde kurban etlerini tüketmeleri ve dolayısı ile halk sağlığının korunması amacıyla etlerin parçalanması ile kıyma çekimlerinin, et ve et ürünleri konusunda faaliyet gösteren gıda işletmeleri tarafından yapılması gerekmektedir.

Kayseri Ticaret Odasına bağlı işyerlerinin bu çerçevede hareket etmesi büyük önem arz etmekte olup; işyerlerinin kurban bayramı süresince faaliyet dışı hareket etmeleri durumunda 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında yasal işlem tesis edilecektir.


Bilgilerinize