GÜRCİSTAN GÜMRÜK İDARESİNİN BİLGİLENDİRİLMESİ HK.

16 Kasım 2020 , Pazartesi 10:14

Sayın Üyemiz, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği`nden (TOBB) alınan yazıda, Gürcistan Gümrük İdaresince Sarp/Sarpi Kara Hudut Kapılarında kapasitenin arttırılması için iki ülkenin ortak çaba sarf ettiğinin belirtildiği ve buna ek olarak Rusya-Gürcistan sınırında yer alan Kazbegi Sınır Kapısındaki yoğunluğun sebebinin Rus meslektaşlarından alınan bilgilere göre Avrasya Birliği üyesi olmayan şoförlerin ön beyan sunmaması ve bu durumun anılan kapıda kuyruk oluşumuna neden olduğu bildirilmiştir. Bu kapsamda taşımacılarımızın ve ihracatçılarımızın ön beyan sunulması konusunda gerekli hassasiyeti göstermesinin sağlanması durumunda kuyrukların oluşumunu engelleyici rol oynayacağı vurgulanmaktadır. Bilgilerinize Sunarız.