YALIN İMALAT SÜREÇ DANIŞMANLIĞI PROJESİ

27 Mayıs 2019 , Pazartesi 16:13
YALIN İMALAT SÜREÇ DANIŞMANLIĞI PROJESİ

Sayın Üyemiz,

Kayseri’nin rekabet gücünün geliştirilmesine katkı sağlayacak öncelikli alanlardan biri sanayimizdeki üretim verimliliğinin artırılmasıdır. Verimliliği artırmak üzere kullanılan yöntemlerden biri “Yalın İmalat” tekniğidir.

Yalın imalat tekniğinde hammaddenin temin edilmesinden başlanarak müşteriye ulaştırılmasına kadar olan süreçlerde meydana gelen amaçsız kaynak tüketimleri incelenir. Yetersiz süreçler, stok fazlalıkları, gereksiz faaliyetler, hatalı ürünler, uzun bekleme süreleri, gecikmeler gibi faktörler açık ve net bir şekilde belirlenir ve en az kaynak kullanımı nitelikli üretim yapılması sağlanır.

Kayseri Ticaret Odası, Kayseri Sanayi Odası  ve Orta Anadolu Kalkınma Ajansı işbirliğiyle ilimizdeki mobilya, elektrikli ev aletleri, fabrikasyon metal ürünler ve makine imalat sektörlerinde faaliyet gösteren KOBİ’lere verimliliklerini artırmak üzere “Yalın İmalat Süreç Danışmanlığı” projesi hazırlanmaktadır.

Proje kapsamında Yalın konusunda ülkemizdeki ilk 500 büyük sanayi kuruluşuna hizmet vermiş nitelikli danışman firmalar tarafından KOBİ’lerimize doğrudan uygulamalı Yalın İmalat Süreç Danışmanlığı sağlanacaktır. Her firma için %25 verimlilik artışı hedeflenmekte olup Yalın İmalat değişim sürecinin yaklaşık 5 ay sürmesi planlanmaktadır. Bu sürede danışmalar 3 gün süreçlerin tespiti ve ikişer haftalık dönemlerde analiz, ölçme, iyileştirme çalışmalarını yapmak üzere en az 15 iş günü KOBİ’lerde çalışmalar yürütecektir.

KOBİ’lere verilecek danışmanlık hizmet bedelinin %75’i (tahmini 45.000TL) proje bütçesi kapsamında Bakanlık tarafından, %25’i (firma başı tahmini 15.000TL) ise hizmeti alacak firma tarafından karşılanacaktır. Projeye katılacak potansiyel istekli firmaların belirlenmesi https://forms.gle/JVtMtqBxj786AksC6 link adresinde yer alan anket formunun 10.06.2019 tarihine kadar doldurulması hususunu,

Bilgilerinize sunarız,