Türkiye – Afrika Ekonomi Ve İş Forumu, Sanal Platform, 8-9 Ekim 2020

6 Ekim 2020 , Salı 11:33

Sayın Üyemiz,

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu’ndan (DEİK) gelen, 28.09.2020 tarihli yazıda, T.C. Ticaret Bakanlığı ve Afrika Birliği iş birliğinde, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) organizasyonunda, 8-9 Ekim 2020 tarihleri arasında, sanal platformda Türkiye-Afrika Ekonomi ve İş Forumu gerçekleştirileceği duyurulmaktadır.

“Türkiye-Afrika: Pandemi Sonrası Dünyada Güçlü Ortaklar” başlığını taşıyan “Türkiye-Afrika Ekonomi ve İş Forumu"nun, pandemi ve pandemi sonrası yeni normalde Afrika'da iş yapma olanaklarını değerlendirmek, yeni pazarlara ve potansiyel alıcılara ulaşmak, yeni ticari ve yatırım ortaklıkları kurmak, projelere ve finansman araçlarına ulaşmak amacıyla düzenlendiği, tüm Afrika ülkelerinden bakanların, özel sektör kuruluş başkanları ve firma temsilcilerinin, Afrika Birliği ve Afrika Kalkınma Bankası üst düzey yetkililerinin, ticaret ve sanayi odaları başkanlarının foruma iştirak edeceği belirtilmektedir.

Yazıda devamla, İlk kez sanal platformda düzenlenecek Forumda, ekonomi gündeminde yer alan konuların, tematik panellerin, üst düzey konuşmacıların, proje sunumlarının, canlı iş görüşmelerinin ve sanal sergi alanında firma ve ülke masalarının yer alacağı bildirilmektedir. Bahse konu etkinliğin resmi sitesi olan http://www.turkeyafricaforum.org adresinde daha ayrıntılı bilgilere ulaşılabileceği belirtilmektedir.

Saygılarımızla,

Bilgilerinize sunarız.