İkili Odalara Üyelik

13 Ekim 2020 , Salı 15:57

Sayın Üyemiz,

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden alınan yazıda, yurtdışında muadili olan özel sektör kuruluşları (Oda/Birlik/Federasyon) ile kurumsal işbirliğini geliştirme çabaları kapsamında, bir dizi ülke ile "Ticaret ve Sanayi Odası Forumu" adı altında yapılanmaya gittiği belirtilmektedir.

Şu ana kadar, ülkemiz önceliklerine uygun olarak 13 ülkeyle "Ticaret ve Sanayi Odası Forumu" kurulmuş olup, bahse konu çalışmalar sürdürülmektedir. TOBB tarafından kurulmuş olan Ticaret ve Sanayi Odası Forumu listesi aşağıda sunulmuştur:

Arnavutluk: Türkiye-Arnavutluk Ticaret ve Sanayi Odası Forumu

Azerbaycan: Türkiye-Azerbaycan Ticaret ve Sanayi Odası Forumu

Bulgaristan: Türkiye-Bulgaristan Ticaret ve Sanayi Odası Forumu

Endonezya: Türkiye-Endonezya Ticaret ve Sanayi Odası Forumu

Kazakistan: Türk-Kazak Ticaret ve Sanayi Odası Forumu

Kosova: Türkiye-Kosova Ticaret ve Sanayi Odası Forumu

KKTC: Türkiye-KKTC Ticaret Odası Forumu

Kırgızistan: Türk-Kırgız Ticaret ve Sanayi Odası Forumu

Moğolistan: Türk-Moğol Ticaret ve Sanayi Odası Forumu

Özbekistan: Türk-Özbek Ticaret ve Sanayi Odası Forumu

Pakistan: Türkiye-Pakistan Ticaret ve Sanayi Odası Forumu

Sırbistan: Türkiye-Sırbistan Ticaret ve Sanayi Odası Forumu

Ukrayna: Türkiye-Ukrayna Ticaret ve Sanayi Odası Forumu

İkili "Oda Forumları" kapsamında, hem Türkiye'de hem de muhatap ülkede olmak üzere, mevcut koşullar da dikkate alınarak, geniş katılımlı etkinlikler düzenlenmekte olup, bu etkinlikler ile Türk tarafı üyelerinin kendi aralarında, hem de karşı kanat üyeleri ile bir araya gelmesine olanak sağlanmaktadır.

Ayrıca düzenlenen geniş katılımlı etkinliklerde, yine muhatap ülkelerin resmi yetkilileri ve çeşitli sektörlerdeki firma temsilcileri ile ikili görüşme fırsatları sunulmaktadır.

Ticaret ve Sanayi Odası Forumlarına ilişkin, üyelik dahil tüm bilgilere https://tobb.org.tr/IkiliOdalar/Sayfalar/AnaSayfa.php linkinden ulaşılabilmektedir.

Bilgilerinize sunarız.