DEİK- ENDONEZYA İŞ FORUMU

10 Temmuz 2019 , Çarşamba 16:44

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK)’in Odamıza göndermiş olduğu yazıda;

Endonezya Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu ve DEİK/Türkiye-Endonezya İş Konseyi iş birliği ile 11 Temmuz 2019 Perşembe günü saat 09.00’da İstanbul Hilton Bosphorus Hotel’de Endonezya İş Forumu düzenleneceği bildirilmektedir.

2018 GSYİH büyüme oranı %5.17 ve 1.1 trilyon dolar GSYİH ile Asya’nın en hızlı gelişen ülkeleri arasında yer alan Endonezya, Hint ve Pasifik Okyanusları arasındaki stratejik konumu ve Doğu-Batı ticaret yollarına olan yakınlığı nedeni ile bölgede önemli ekonomiler arasında yerini almaktadır. Türkiye’nin Endonezya’dan ithalatında başlıca kalemler suni ve estetik elyaf, kauçuk ve ürünleri, tekstil malzemeleri, kağıt ve karton ürünleri; Türkiye’nin Endonezya’ya ihracatında başlıca kalemler ise inorganik kimyasallar, makine, mekanik aletler, kazanlar ve bu ürünleri parçaları, tütün ve pamuk yer almaktadır.

Ekli dosyada taslak programı yer alan ve Endonezya’da yatırım fırsatlarının tanıtılacağı söz konusu foruma, Endonezya ile tekstil kimyasalları, turizm, servis sektörü, gıda ve ilgili sektörlerde yatırım yapan veya yapmak isteyen üyelerimizin katılımlarında büyük fayda görülmektedir.

Bu bilgiler ışığında anılan foruma katılmak isteyen firma temsilcilerinin, https://portal.deik.org.tr/KatilimFormu/958/12960 linkinde yer alan katılım formunu doldurmaları gerekmektedir.

Önemli Not: Programda Türkçe ve Bahasa Endonezya Dili tercüme olacaktır.

Ek-1 :Taslak Program

Ek-2: Proje Listesi 1