AB Ufuk 2020 Avrupa Yeşil Mütabakatı Ulaştırma Teklif Çagrıları Çevrimiçi Bilgilendirme Toplantısı, 23 Kasım 2020

19 Kasım 2020 , Perşembe 17:27

Sayın Üyemiz,

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu(DEİK)’ndan alınan bir yazıda; T.C. Dışişleri Bakanlığı AB Başkanlığı ve TÜBİTAK iş birliğinde, Türkiye’nin partner ülke olduğu Avrupa Birliği AR-GE hibe programı Ufuk 2020 kapsamında, AB Komisyonu tarafından Eylül ayında yayımlanan, Ocak 2021’e kadar açık kalacak ve yaklaşık 1 milyar avro fon sağlayacak olan Yeşil Mutabakat (European Green Deal) başlıklı son çağrının ulaştırma sektörüne hitap eden başlıklarının ele alınacağı bilgilendirme webinarının 23 Kasım 2020 tarihinde saat 10.30’da, Zoom üzerinden gerçekleştirileceği ifade edilmektedir.

"Ulaştırma Teklif Çağrıları" kapsamında bu hibelerden faydalanmak için aşağıda yer alan faaliyetlere yönelik çalışmaları olan üyelerimizin toplantıya katılmalarının faydalı olacağı belirtilmektedir.

Havalimanı ve Liman işletmesi,

Raylı sistemler (Demiryolu taşıtları, tren kontrol ve izleme sistemleri, sinyalizasyon, demiryolu altyapısı, yolcu hizmetleri, güç elektrifikasyonu, otonom tren harekatları vb.),

Havayolu ulaşımı (Uçağın motor-gövde-sistem-kanat vb. yapısal bileşenleri, uçakta kullanılacak kompozit malzemeler, uçak parçalarının üretimi, hava trafik yönetimi, insansız hava araçları-drone'lar),

Denizyolu ulaşımı (Gemi inşası, gemilerde yeni malzeme ve itki sistemlerinin kullanılması, gemilerin otonomlaşması, deniz aracı üretim teknikleri),

Birden fazla ulaşım modunu ilgilendiren entegre konular (kentsel ulaşım, akıllı ulaşım sistemleri, ulaşım altyapısı, ulaşım lojistiği).

Panelist ve toplantı detaylarının ekte yer aldığı webinara katılım için buraya tıklayarak ulaşabileceğiniz sayfa üzerinde kayıtların gerçekleştirilmesi rica edilmektedir.

Üyelerimize duyurulur

Saygılarımızla,