Türkiye Teknolojileri Buluşmaları Kayseri KTO’da Gerçekleşti

“Türkiye Teknolojileri Buluşmaları Kayseri” KTO’da Gerçekleşti

Başkan Gülsoy; “Çağın gerisinde kalmamak için değişime ayak uydurmamız gerek”

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği önderliğinde ve Turkcell ana sponsorluğunda düzenlenen "Türkiye Teknolojileri Buluşmaları Kayseri" Programı Kayseri Ticaret Odası (KTO), Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) ve Kayseri Ticaret Borsası (KTB) ev sahipliğinde gerçekleşti.

Odamız konferans salonunda yapılan programa; KTO Başkanı Ömer Gülsoy, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik,  KAYSO Başkanı Mehmet Büyüksimitçi, KTB Başkanı Recep Bağlamış ile çok sayıda davetli katıldı.

Programda açılış konuşmasını yapan Başkan Gülsoy; "Gelişen ve değişen dünyada yaşıyoruz. Çağın gerisinde kalmamak için değişime ayak uydurmamız gerek. Bu kapsamda Kayseri Ticaret Odası olarak dijitalleşmeyi çok önemsiyoruz. İnşallah önümüzdeki projelerimizde bu konu üzerinde daha farklı projeler yürüteceğiz" ifadelerini kullandı.

Ekonomide devler ligine yükselmek için katma değerli üretim ve teknolojik ürünlere ihtiyaç olduğunu belirten Gülsoy; “Rekabetin hız kazandığı günümüzde artık tüm dünyayı hem rakip hem de potansiyel müşteri olarak görmeliyiz.  Buna göre çalışmalarımıza hız vererek, rekabette kendimize güçlü bir yer edinmeliyiz. Sizlerin de bildiği gibi eski dünya yok. Eski satış ve pazarlama yöntemlerini kullanarak, ihracat hedeflerimize ulaşmamız mümkün değil. Bizler dijital ortamın sağladığı imkânlardan yararlanmalı, e- ticaret ile yeni müşteriler, yeni pazarlar bulmalıyız. 2023 hedeflerine ancak böyle ulaşabiliriz” diye konuştu.

Gülsoy, gerçekleşen programın dijitalleşme, e ticaret ve beraberindeki e ihracata katkı sağlayacağını düşündüğünü vurgulayarak, programda emeği geçen herkese teşekkür etti.

Programda, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, KAYSO Başkanı Mehmet Büyüksimitçi ve KTB Başkanı Recep Bağlamış da konuşma yaparak; dijitalleşme ve e-ticaret hakkında önemli mesajlar verdiler.

Türkiye Teknolojileri Buluşmaları Kayseri, “Dijitalleşme ve E-ticaret”  olarak iki oturumda gerçekleşti. Oturumlarda alanında uzman konuklar tarafından sunumlar yapıldı.  Etkinlik, soru cevap kısmının ardından son buldu.