Mısır Üretici Kayıt Sistemi

Sayın Üyemiz,

TOBB’dan gelen yazıda, Mısır Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nın, Mısır’a ihracat yapan ülke firmalarının Mısır ihracat ve İthalat Kontrol İdaresi bünyesinde oluşturulan bir kayıt sistemine kayıt olma zorunluluğu ile ilgili anılan sisteme başvuru işlemlerini tamamlamakla birlikte, henüz kayıt yaptıramamış firmaların bilgileri talep edilmiş olup, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne ulaşan bilgilerin Ekonomi Bakanlığı’nın değerlendirmelerine sunulduğu bildirilmiştir.

Söz konusu yazıda; 2017 Eylül ayı sonunda, Mısır tarafı ile Cenevre’de gayri resmi bir danışma toplantısı gerçekleştirileceği belirtilerek, hâlihazırda anılan sisteme başvurusunu tamamlamasına rağmen başvurusu onaylanmayan firmaların güncel durumları ile ilgili bilgi talep edilmiştir.

Bu çerçevede, mevcut durumda başvuru işlemlerini tamamlamakla birlikte, sisteme henüz kayıt yaptıramamış firmalara ilişkin güncel listenin Ekonomi Bakanlığı'na iletilmesi için, ekte sunulan formun doldurularak 25.09.2017 tarihine kadar Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne sunulmak üzere  (kubilay.simsek@tobb.org.tr) mail adresine gönderilmesi gerekmektedir.

Bilgilerinize rica ederiz.

Saygılarımızla,

EK: Sorun Tablosu (1 Sayfa )