KÜSİ Mevcut Durum Analizi

Sayın üyemiz;

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğünden 11.06.2018 tarih ve 2033 sayılı yazı ile bildirilen duyuru aşağıdaki gibidir:

Duyuru Metni:

Ülkelerin sürdürülebilir kalkınmasında en önemli unsurlardan biri olan Kamu-Üniversite Sanayi İşbirliği (KÜSİ) faaliyetlerinin daha etkin ve sürdürülebilir bir yapıya kavuşturulması amacıyla Bakanlığımız tarafından KÜSİ Mevcut Durum Analizi çalışması yürütülmüştür.

Çalışma kapsamında KÜSİ ile ilgili sorunların/ihtiyaç duyulan alanların tespit edilmesi ve bu sorunlara/ihtiyaç duyulan alanlara yönelik çözüm önerilerinin geliştirilmesi ve mevcut sistemde iyileştirmeler yapılması amacıyla 81 ilimizdeki KÜSİ Çalışma Grubu, kamu, üniversite ve sanayi temsilcilerinden oluşan yaklaşık 1.500 kişi ile bire bir görüşme yoluyla bir anket çalışması gerçekleştirilmiş ve ülkemizdeki KÜSİ mevcut durumu hem genel hem de bölgesel (İstatistiki Bölge Birimleri Sınıflamasına göre Düzey 2 Alt Bölgeleri) düzeyde analiz edilerek sorunlara ve ihtiyaçlara göre çözüm önerileri geliştirilmiştir.

Ülkemiz KÜSİ çalışmalarının gelişimine önemli katkılar sağlayacağı değerlendirilen KÜSİ Mevcut Durum Analizi çalışmasına aşağıda yer alan internet adresinden erişilebilmektedir.

Tüm üyelerimize duyurulur.

Saygılarımızla…