Kız Kardeşim Projesi KTO'nun Ev Sahipliğinde Başladı

Anasayfa / Haberler / Başkanlık Haberleri

23.11.2017-16:49

Kayseri Ticaret Odası ve Kayseri İl Kadın Girişimciler Kurulu ev sahipliğinde, Coca-Cola Türkiye ve Anadolu Vakfı’nın destekleri ve Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi’nin (BÜYEM) işbirliği ile hazırlanan Kız Kardeşim Projesi eğitimleri başladı.Proje Yöneticileri ve Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi yetkililerinin bilgilendirme sunumları ile başlayan açılış toplantısına Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yardımcısı Celal Hasnalçacı katıldı.

Başkan Yardımcısı Hasnalçacı toplantıda yaptığı konuşmasında, son 20 yıl içinde iş dünyasının yaşadığı belki de en büyük devrimin kadınların çok yoğun bir biçimde iş yaşamına girmesi olduğunu belirtti.

“Endüstri toplumunun çalışan insan tipini erkekler oluştururken içinde bulunduğumuz bilgi toplumunda kadınlar ön plana çıkmaktadırlar” diyen Hasnalçacı, “İş hayatında ağırlığın endüstriden bilgi ve hizmet sektörlerine kayması ile birlikte bilgi çağının yarattığı yeni mesleklerin pek çoğunu kadınlar ele geçirmiştir. Kadınlar, karşılaştıkları pek çok soruna rağmen elde ettikleri başarılarla iş dünyasında kendilerine yer bulmaktadırlar” dedi.

Türkiye’deki kadın istihdamına ilişkin rakamları paylaşan Hasnalçacı, “Son yıllarda Türkiye’de çalışan ve girişimci olan kadınların sayısı hızla artmaya devam etmektedir. 2004 yılında yüzde 4,9 olan kadın girişimci oranı, 2015 yılında yüzde 9 seviyelerine ulaşmıştır. Türkiye'deki kadın girişimcilerin sayısı 110 bini aşmış bulunmaktadır. Kadınların iş gücüne katılması, büyüme konusunda elde edilecek başarıda da önem taşımaktadır. Kadınların işgücüne yeterli düzeyde katılmaması halinde, sürdürülebilir bir büyümenin ne Türkiye’de ne de dünyada sağlanması pek de mümkün görünmemektedir. Kadınların daha fazla sayıda iş yaşamına katılması, girişimci sıfatı ile işveren konumuna ulaşması için bizlere, kadın girişimci kurullarına ve kadınlarla ilgili çalışmalar yürüten sivil toplum kuruluşlarına büyük görevler düşmektedir” diye konuştu.

Kayseri Ticaret Odası Yönetimi olarak, kadınların ekonomik hayatın içinde daha fazla yer alması için destekler sağladıklarını ve eğitim programları düzenlediklerini belirten Hasnalçacı,  daha önce 2 kez ev sahipliği yaptıkları Kız Kardeşim Projesi’nin yenisine de ev sahibi olmaktan dolayı mutluluk duyduklarını belirtti.

Hasnalçacı’nın konuşmasının ardından eğitim programının ilk gün etkinliklerine geçildi. Kız kardeşim Proje kapsamında 23 Kasım-6 Aralık tarihleri arasında Kayseri Ticaret Odası Eğitim Salonu’nda eğitimler gerçekleştirilecek.