Kayserili İşadamları ve Sanayicileri Bankacılarla İstişare Toplantısı Yaptı

Anasayfa / Haberler / Başkanlık Haberleri

06.09.2018-21:23

Kayseri Ticaret Odası (KTO), Kayseri Sanayi Odası (KAYSO)ve Kayseri Ticaret Borsası (KTB) yönetim kurulu üyeleri, Kayseri’de faaliyet gösteren bankaların bölge müdürleri ve kurumsal şube müdürleri bir araya gelerek istişare toplantısı yaptı.

Kayseri Sanayi Odası ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda konuşan Başkan Gülsoy; ülkenin içinde bulunduğu sıkıntıdan kaynaklı bir takım sorunlar yaşadıklarını ve yaşanan bu sorunlara ortak çözümler bulmak için bir araya geldiklerini söyleyerek; “İçinde bulunduğumuz bu zorlu günlerde birlik ve beraberliğe her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. Bir takım sıkıntıların oluştuğu bir gerçek. Bunları mümkün olduğu kadar miniminize etmenizi, KOBİ’lerimizin yanında olmanızı istiyoruz. Reel sektör ve bankacıların birbirinden kopması mümkün değil. Birbirimize ihtiyacımız var. Sizde, bizde müşteri odaklı çalışıyoruz. Bugün o müşterimizi kaçırmamaya, müşteriye sahip çıkmaya dikkat etmeliyiz. Çünkü yarın o müşteriye yine ihtiyacımız olacak. Sizlerden istirhamımız üyelerimize zorluk çıkarmadan bu süreçte üyelerimize elinizden gelen yardımı göstermeniz. Bu ülke bizim. Hep birlikte, birbirimize destek olarak bu süreçten alnımızın akı ile çıkalım” dedi.

Başkan Büyüksimitci de , “Mevcut şartlar belli. Bu şartlar içerinden en sağlıklı şekilde çıkabilmenin yollarını aramalıyız. Bu zorlukların altından çok rahat kalkacağımıza inancımız tamdır. Bunu da bankalar ve reel sektör omuz omuza vererek beraberce başaracağız” dedi.

Bu dönemde piyasaya destek veren ve talepleri imkânlar ölçüsünde karşılamaya çalışan bankalar olduğu gibi, tam tersine piyasayı bozucu işlem ve faaliyetler yapan bankalarında olduğunu söyleyen Başkan Büyüksimitci, mevcut krediler için ilave teminat konusunda da bu dönem daha hassas olunması gerektiğini belirterek bu konularda bankalardan destek istedi.

Kayseri Ticaret Borsası (KTB) Yönetim Kurulu başkanı Recep Bağlamış ise, üyelerinden gelen sorunları dile getirerek, banka temsilcilerinden üyelerine mümkün olduğu kadar yardımcı olmaları talebinde bulundu.

Açılış konuşmalarının ardından Oda Başkanları üyelerinden gelen sorunları dile getirildi. Karşılıklı görüş alış verişinin ardından banka temsilcilerin de görüş ve önerileri alınarak toplantı sona erdi.