Kayseri Ticaret Odası Ekim Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

Anasayfa / Haberler / Başkanlık Haberleri

01.11.2017-15:22

Kayseri Ticaret Odası Ekim ayı Meclis toplantısı, 31 Ekim 2017 Salı günü yeni hizmet binası konferans salonunda gerçekleştirildi.

Meclis Başkan Yardımcısı Mehmet Selvi’nin başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Yönetim Kurulu üyeleri ile Başkanlık Divanı ve Meclis üyeleri katıldı. Toplantıda ayrıca Erciyes Üniversitesi İİBF Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ekrem Erdem tarafından ekonomiye ilişkin bilgilendirme yapıldı.

Gündemde yer alan 5 maddenin görüşülerek karara bağlandığı Ekim ayı Meclis toplantısında, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Celal Hasnalçacı gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Konuşmasında dünya genelinde ülkelerin büyüme rakamlarına ilişkin açıklamada bulunan Hasnalçacı, “Türkiye 2017 yılında büyümede çok olumlu bir tablo ortaya koyacağını tahmin ediyoruz. Yaptığı açıklamalar ile her fırsatta Türkiye ekonomisinin olumsuz yönlerini vurgulayan Fitch, Türk ekonomisinin 3. çeyrekte yüzde 7’yi aşan bir büyüme göstereceğini öngörmek zorunda kalmışlardır” dedi.

Hasnalçacı, “Türkiye’nin ekonomik görünümü ve dünyadaki ekonomik yansımalara ilişkin yaşananlar, her ne kadar sorunlar yaşanıyor olsa da umutlu olunması gerektiğini göstermektedir. İş dünyası, bireyler ve kurumlar olarak, daha çok çalışarak ve üreterek Türkiye’nin geleceğine katkı yapmamız gerektiğini işaret etmektedir. İş adamları olarak bizler, yaptığımız ihracat ve ithalatlarla bir anlamda Türkiye’nin yurt dışındaki ticaret elçileri konumundayız. Bu bakımdan bizim daha çok yurt dışına gidip gelmemiz, daha çok ihracat yapmamız gerekmektedir” diye konuştu.

Kayseri Ticaret Odası olarak 18 bin üyeyi temsil ettiklerini belirten Hasnalçacı, “Elbette çalışmalarımızın odağında üyelerimiz yer almaktadır. Bununla birlikte şehrimize ve ülkemize karşı da sorumluluklarımızın olduğunun bilincindeyiz. Yenilikçi üretim yapan, ihracat ile yurt dışı pazarlarda kendine yer bulan veya bunlar için adım atmak isteyen tüm üyelerimizi desteklemekteyiz. Bu kapsamda yurt içi ve yurt dışı fuar ziyaretlerini önemsemekteyiz. Geçtiğimiz hafta, üyelerimizle birlikte İstanbul’da 2 önemli fuarı ziyaret ettik. İstanbul’daki Home&Tex Ev Tekstili Ve Dekorasyon Fuarı ile Food-Tech Eurasia fuarında ve Antalya düzenlenen Stone Design Show fuarından incelemelerde bulunduk. Üyelerimizi açtıkların stantlarda ziyaret ettik, Kayseri Ticaret Odası olarak sağladığımız desteklerden memnuniyetlerini öğrenme fırsatı bulduk” ifadelerini kullandı.

Hasnalçacı, Oda faaliyetlerine ilişkin bilgiler aktardığı konuşmasında, Genel sekreter görevinde yaşanan değişim değinerek, “İdari yönetiminde yaptığımız değişikliği sizlerle paylaşmak istiyorum. Genel Sekreterlik görevine,  Genel sekreter Yardımcısı olarak görev yapan Sayın Tahsin Onuş atanmıştır.  Kendisine hayırlı olsun diyor, yapacağı çalışmaların Odamıza büyük katkı sağlamasını diliyorum. Genel Sekreter olarak görev yapan Murat Yerlikhan ise Odamız Danışmanı olarak görevlendirilmiştir. Sayın Yerlikhan’a yeni görevinde başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Başkan Yardımcısı Hasnalçacı’nın konuşmasının ardından Ekim ayı Meclis toplantısı Meclis Başkan Yardımcısı Mehmet Selvi’nin oturumu kapatması ile sona erdi.