KARMA KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ KOOPERATİFİ DUYURUSU

Meslek Komitelerinden Yönetimimize gelen talepler doğrultusunda, ihtiyacı olan üyelerimizin işyeri sahibi olmaları için çalışma başlatılmıştır.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yatırım programında yer alan sanayi siteleriyle daha çok tamirat ve imalatla uğraşan küçük işletmelerin yer aldığı, alt yapı hizmetleri ile idare binası, çıraklık okulu, satış dükkanı gibi sosyal kurumlarla donatılmış işyeri topluluklarının yapımı teşvik edilmektedir.

Karma küçük sanayi sitesi kooperatifi şeklinde organize olunduğunda; altyapının tamamı, üstyapının ise % 60’ı kredilendirilmektedir. Yatırım, 2 yılı ödemesiz 10-12 yıl vade ve yıllık % 2 faiz ile desteklenmektedir.

Ayrıca, birtakım vergi avantajları da bulunmaktadır.

Milli Emlak Müdürlüğü’nden de emlak beyan değeri üzerinden arsa tahsisi alınabilmektedir.

Bu konu ile ilgili olarak toplanan talebe göre kurmayı düşündüğümüz karma küçük sanayi sitesi kooperatifine ortak olmayı düşünmeniz halinde, ekte gönderilen dilekçeyi imzalayarak 31 Mart 2016’ya kadar Odamıza iletmenizi rica eder, saygılar sunarım.

Not        :   1. Sadece Odamız üyeleri talepte bulunabilecektir.

2. Dilekçe, Evrak-Kayıt Birimine verilecektir.

Eki          :   Dilekçe örneği