KAREKODLU ÇEK UYGULAMASI VE ÇEK KANUNU’NDA YAPILAN SON DEĞİŞİKLİKLER SEMİNERİ

Sayın Üyemiz,

Malumları olduğu üzere, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Türkiye Bankalar Birliği (TBB) ve Kredi Kayıt Bürosu (KKB) işbiriliğinde hayata geçirilmiş olan “ Karekodlu Çek “ uygulaması, Çek Kanunundaki değişiklikleri de içeren 6728 sayılı “Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına dair Kanun” kapsamında 01.01.2017 tarihinde zorunlu hale gelmiştir. 01.01.2017  tarihden itibaren bankalarca çek hesabı sahiplerine karekodsuz çek yaprağı verilmemeye başlanmıştır. Karekod sistemi ile lehdarın tüm ödeme geçmişinin ortaya çıkması sağlanacaktır. Bu yolla piyasada çeke duyulan güvenin arttırılması ve karşılıksız çekin engellenmesi amaçlanmakta olup, dolayısıyla karekodlu çek uygulması ile iç piyasaya şeffaflık getirilirken karşılıksız çek sayısının azaltılması ve çek sahtekarlıklarının önüne geçilmesi de hedeflenmektedir.

Bu çerçevede hem Çek kanundaki son değişikliklerin hem de karekodlu çek uygulamasının irdeleneceği “Çek Kanunundaki Son Değişiklikler ve Karekodlu Çek Uygulaması” başlıklı seminer 28 Nisan  2017 Cuma günü saat 14.30 -16.00  saatleri arasında  Kayseri Ticaret Odası’nda düzenlenecektir.Teşriflerinizi dileriz.

Saygılarımızla,

Katılımlarınız için:  222 45 28 / 130