Japonya Sektörel Ticaret Heyeti Programı

Ekonomi Bakanlığı koordinasyonunda ve Genel Sekreterliğimiz bünyesinde faaliyet gösteren İstanbul Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği organizasyonunda 2017 yılı Ekim veya Kasım ayı içerisinde Tokyo/JAPONYA'ya yönelik olarak bir Sektörel Ticaret Heyeti Programı organize edilmesi planlanmaktadır.

Söz konusu Ticaret Heyeti programının, Ekonomi Bakanlığı ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının koordinasyonu ile uzun süredir yürütülen çalışmalar neticesinde, ülkemiz menşeli kanatlı eti ve ürünlerinin Japonya'ya ihracatına başlanmasına yönelik süreçte nihai aşamaya gelinmesi sonrası, Japonya'nın söz konusu ürün grubuna yönelik 3,1 milyar ABD doları değerindeki pazar büyüklüğü ve ihracatımız açısından potansiyeli de dikkate alındığında, Japonya pazarına girmek isteyen firmalarımız için önemli bir fırsat oluşturacağı mülahaza edilmektedir.

Adı geçen heyet 2011/1 sayılı "Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği Hakkında Tebliğ" çerçevesinde değerlendirilecek ve katılımcı firmalarımız ulaşım, konaklama ve tanıtım harcamaları üzerinden %50'ye yakın devlet desteğinden faydalanabilecektir.

Su ürünleri ve Hayvansal Mamuller sektörlerinin tanıtılması amacıyla düzenlenecek ve ülkemiz menşeli kanatlı eti ve ürünlerinin yanı sıra, su ürünleri ve süt ürünleri sektörlerini de kapsayacak heyet programı çerçevesinde Türk ve Japon işadamları arasında ikili iş görüşmeleri ve muhatap kurum ve kuruluşların ziyaretleri planlanmaktadır.

Ekonomi Bakanlığı'nca organizasyonunun yürütülmesini teminen Genel Sekreterliğin görevlendirilmiş olduğu söz konusu heyete programına katılmak isteyen üyelerimizin ekte yer alan kayıt formunu doğru ve eksiksiz olarak doldurarak, en geç 31 Temmuz 2017 Pazartesi günü mesai saati bitimine kadar Genel Sekreterliğin 0212 454 05 01-02 numaralı fakslarına veya suurunleri@iib.org.tr e-posta adresine göndermeleri gerekmektedir.

İlgililere duyurulur,

Bilgi için irtibat:
Celal Özcan
İstanbul Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği
suurunleri@iib.org.tr

EK:
Japonya Sektörel Ticaret Heyeti Katılımcı Firma Talep Yazısı (EK C3) (1 sayfa)
2 - Japonya Sektörel Ticaret Heyeti Başvuru Formu (1 sayfa)

İlgili Dosyalar

Dosya Adı