Hollanda-Türkiye Ticaret Odasından Kto'ya Ziyaret

Anasayfa / Haberler / Başkanlık Haberleri

30.06.2018-12:11

Hollanda Türkiye Ticaret Odası Başkanı Ethem Emre ve beraberindeki heyet, Kayseri Ticaret Odası’na ziyarette bulundu.

Ziyarette, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy ve yönetim kurulu üyeleri, Kayseri Sanayi Odası Meclis Başkanı Abidin Özkaya, TOBB Kayseri Kadın Girişimciler Kurulu Üyeleri, TOBB Kayseri Genç Girişimler Kurulu Üyeleri, Hollanda Türkiye Ticaret Odası Başkanı Ethem Emre ile Hollanda heyetinden Tarım Uzmanı Ali Etik, Ticaret  Gelistirme Uzmanı Bunyamin Onasya, Hollandalı  iş adamı Peter Den Elzen, hazır bulundu.

Ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek Hollanda heyetine teşekkür eden Başkan Gülsoy; “ Ülkelerimiz arasındaki ticari ilişki yüzyıllar öncesine dayanmaktadır. Karşılıklı ticaretin artırılması için tüm siyasi gelişmelerden etkilenmeden daha yakın ilişki kurarak birbirimizi daha iyi tanımalıyız diye düşünüyorum.  Son 4 yılda Hollanda ile dış ticaretimiz 3 milyar doları aşmış ve ihracat - ithalat dengeli bir şekilde 2017'de 4 milyar dolara ulaşmıştır. Şehrimizin bu ticaret içindeki payı ise yaklaşık 23 milyon dolar ile son derece düşüktür. Bu rakamları artırmak bizlerin elinde diye düşünüyorum. Bu kapsamda Ticaret Odası üyelerimiz ve Hollandalı firmalar arasında ticaret ve işbirliklerinin yapılması ve geliştirilmesi amacıyla ticari ve sinayi alanlarda istişarelerde bulunmalı bu konuda iletişim halinde olmalıyız.  Ticaret ve iş ilişkilerinin oluşturulması amacıyla Yeni yatırımların desteklenmesi için ihtiyaç halinde bilgi alışverişinde bulunmalıyız. Karşılıklı ekonomik ilişkileri sağlamlaştırma adına Kayseri’de veya Hollanda’da seminer, konferans ve eğitim gibi organizasyonlar düzenlemeliyiz. Ziyaretinizi İlişkilerimizin daha da hızlanması için bir fırsat olarak gördüğümü belirtmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

Hollanda Türkiye Ticaret Odası Başkanı Ethem Emre Hollanda'nın Türklerin yoğunlukta olduğu ülkelerin başında geldiğini ve Hollanda'da şu an üçüncü, dördüncü neslin yetiştiğini belirterek; “Hollanda'daki yeni nesli Türkiye'deki ekonomik hayatla bağdaştırmalıyız. Onlar da ülkeye yatırımlarına devam etsinler. Kalkınma ajanslarına büyük iş düşüyor. Sadece yurt içinde değil yurt dışında da Türkiye'deki bölgelerin değerleri ortaya konmalı. Bu güveni yeniden sağlamak lazım. Bu toplantıları bu yüzden yapıyoruz. Ön yargıları kırmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Ziyarette konuşan Meclis Başkanı Abidin Özkaya da Kayseri ve Hollanda arasındaki ekonomik ilişkileri değerlendirerek Hollanda’ya ihraç edilen belli başlı ürünler hakkında bilgi aktardı.

Hollandalı iş adamı Peter Den Elzen de Hollanda'da Türkiye'ye karşı ön yargılar olduğunu, bunların yıkılması gerektiğini vurguladı.