Kayseri Ticaret Odası yılın son Meclis Toplantısını yaptı

30 Aralık 2018 , Pazar 16:36

Kayseri Ticaret Odası (KTO), yılın son Meclis Toplantısını yaptı.

KTO Hizmet binasında yapılan toplantıya, KTO Meclis Divanı, Meclis Üyeleri, Yönetim Kurulu Üyeleri katılım sağladı.

Meclis Başkanı Cengiz Hakan Arslan'ın başkanlığında gerçekleşen toplantıda Odanın 2019 yılı tahmini bütçesi oy birliği ile kabul edildi.

Gündemdeki diğer maddelerin görüşülüp karara bağlanmasının ardından konuşan KTO Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, 2018 yılının genel değerlendirmesini yaparak iş dünyasının 2019 yılından beklentilerine değindi.

Konuşmasının başlangıcında, Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u 82. ölüm yıl dönümünde minnet ve rahmetle andıklarını vurgulayan Başkan Gülsoy; "Zor bir coğrafyada yaşıyoruz. Bu zor coğrafyada yaşamanın getirdiği zorluklara da birlikte katlanıyoruz. Bu zor coğrafyada ülkemizin beka ve güvenliği için hayatlarını feda eden şehitlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet gazilerimize de acil şifalar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Oy birliğiyle kabul edilen bütçenin hayırlı işlerde, üyelerin işini kolaylaştıracak güzel hizmetlerde kullanılması temennisinde bulunan Gülsoy 2018 yılında yapılan çalışmalardan kısaca bahsederek; "Bildiğiniz üzere 8 ayı geride bıraktık. Göreve geldiğimiz günden itibaren yönetimimizle, Meclis Başkanlık Divanımızla, siz değerli Meclis üyelerimizle, personelimizle, mesai arkadaşlarımızla canla başla çalışıyoruz. Lafta değil özde çalışmalar yapıyoruz. 8 aylık süre zarfında ülkemize, şehrimize ve üyelerimize katkı sağlayacak, onların işlerini kolaylaştıracak, birlik ve beraberliği arttıracak birçok faaliyet gerçekleştirdik. Daha verimli, daha güzel nice faaliyetleri sizlerden aldığımız güç ve destekle inşallah artan bir şekilde önümüzdeki yılda gerçekleştireceğiz. İnşallah hep birlikte üyemiz için şehrimiz için yararlı olacağına inandığımız başarılı projelere imza atacağız" diye konuştu.

Asgari ücret zammını değerlendiren Gülsoy, “Asgari ücret kesinleşti. Net bin 603 olan asgari ücret yüzde 26.05 oranında artışla net iki bin 20 lira oldu. Vatanımıza, milletimize, tüm çalışanlarımıza, emekçilerimize hayırlı uğurlu olsun. Rabbim cümlemize yardım etsin. Şu andaki ortamda geçim zor ama önümüzdeki süreç içerisinde bu badireleri atlattıktan sonra ülkenin daha iyi duruma gelmesiyle, işlerin daha verimli olmasıyla, ülkemizin refah seviyesinin artmasıyla ücretlerin daha da yüksek seviyelere çıkmasını temenni ediyoruz” dedi.

2018 yılının Türkiye için zor bir yıl olduğunu belirten Başkan Gülsoy, "Özellikle ABD ile Ağustos ayında Malum şahsın bahane edilerek ABD ile bugüne dek hiç olmadığı kadar gerginlik yaşanmasının akabinde kur atakları ile karşılaştık. Kur atakları ile birlikte ekonomide düşüş, büyümede gerileme yaşadık. Faiz oranları ve enflasyon rakamları yükseldi. Dolarla yatar, dolarla kalkar hale geldik. Bu süre içerisinde söylediğimiz bir şey vardı: Birlikte güçlüyüz. Kamu, reel sektör ve finans sektörü birbirine sahip çıkarak bu ekonomik saldırıların üstesinden beraber aşacağımıza inandığımızı her fırsatta söyledik. Hamt olsun bu sıkıntıları da yavaş yavaş atlatmaya başladık. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin aldığı hızlı ve uygulanabilir kararlar sayesinde, Hazine ve Maliye Bakanımızın açıkladığı YEP ile birlikte, devletimizin iş dünyasına kulak vermesiyle, reel sektörü dinlemesiyle, Bankalar Birliğinin reel sektöre destek olmasıyla dengeleme sürecine de girdik. Özellikle reel sektör finans sektörün güçlü diyaloğu iş dünyasının mevcutlarına sahip çıkmasında etkili oldu. Hala reel sektöre destek vermeyen kuruluşlar var, bunları da ajandamıza yazdık unutmuyoruz” diye konuştu.

2019 yılının özellikle başlangıcında zor bir dönem olacağının sinyallerinin şimdiden verildiğini fakat 2019'dan iş dünyası olarak umutlu olduklarını vurgulayan Başkan Gülsoy; "Birlik ve beraberlik içinde Türk Milletinin mücadeleci ruhuyla hareket ederek başarıya ulaşacağımıza inanıyoruz. Artık eski dünya yok. Acımasız bir rekabet ortamındayız. Ticaret savaşlarının, korumacılığın oluşmasının yegane sebebi rekabetten kaynaklanıyor. Bunun için artık her gün tüm dünyada nasıl bir tweet ile gündem değişiyorsa önümüzdeki yıllarda da bu tür olayları daha sık görebiliriz. Bizler sadece birbirimizi değil, tüm dünyayı rakip aynı zamanda da tüm dünyayı müşteri olarak görmeliyiz. İlişkilerimize bu bağlamda yön vermeliyiz. Ülkeler arası siyasi ilişkilere takılmadan ticaretimizi yapabilmeliyiz” dedi.

Meclis Başkanı Cengiz Hakan Arslan'ın Aralık ayı olağan Meclis toplantısını kapatmasının ardından Meclis üyeleri KTO tarafından verilen yemekte bir araya geldi.