BELGE ZORUNLULUĞU GETİRİLEN MESLEKLERDE BELGESİZ PERSONEL İSTİHDAM EDENLERE PARA CEZASI UYGULAMASI

Değerli Üyemiz,

Mevzuatta yapılan değişiklikle, belge zorunluluğu getirilen mesleklerde, belgesiz çalıştırılan her bir personel için aylık 500 TL para cezası getirilmiştir.

Üyelerimiz için Kayseri Ticaret Odası ile TOBB iştiraki olan MEYBEM A.Ş. ortak çalışma yaparak belge teminini mevzuat şartları çerçevesinde ücretsiz sağlanacaktır.

Bu konuda cezalı duruma düşmemek için duyurunun devamını ihtimamla okumanızı ve tüm sorularınız için Odamız yetkilisine müracaat etmenizi ve ekte belirtilen formu doldurarak tarafımıza ulaştırmanızı önemle bildiririm.

Mahmut HİÇYILMAZ

Yönetim Kurulu Başkanı

Mesleki Yeterlilik Kurumu Mesleki Yeterlilik Belgesi Zorunluluğu Getirilen Mesleklere İlişkin Tebliğ 25 Mayıs 2015 tarihli ve 29366 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Bu kapsamda söz konusu tebliğ ekindeki listede belirtilen mesleklerde MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunlu hale getirilmiştir. İşbu Tebliğin yayım tarihinden itibaren on iki ay sonra MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi olmayan kişiler bu mesleklerde çalıştırılamayacaktır.

Resmi siteden tebliğe ulaşmak için tıklayınız.

Belge zorunluluğu getirilen mesleklere ulaşmak için tıklayınız.

Ayrıntılı Bilgi için:

Telefon: 0 (352) 222 45 28 – 177                E-posta: muharrem.sever@kayserito.org.tr

SIKÇA SORULAN SORULAR

1.       Firma olarak yapmamız gerekenler nelerdir?

·         Firma iletişim bilgilerinizi Kayseri Ticaret Odası ile paylaşmanız gerekmektedir.

Bundan sonra yapılacak işlemler konusunda Odamız yetkilisi gerekli bilgilendirmeleri sizlere yapacaktır.

2.      Belgelendirme süreci nasıl işlemektedir?

a)       Talepler toplanarak uygun sayıya ulaşıldığında (en az 10 kişi) sınav planlaması yapılmaktadır.

b)       Aşağıda belirtilen belgeler verilerek ön kayıt yapılacaktır:

·      Nüfus cüzdan fotokopisi

·       Ödeme dekontu/ödeme bilgi evrakı

·       Varsa öğrenim durumunu gösteren belge

·      Islak imzalı başvuru form

·       Adaya ait 2 adet vesikalık fotoğraf (son 6 ay içerisinde çekilmiş ön profil fotoğrafı)

c)       Başvuru akabinde sınav ve değerlendirme yapılacaktır.

d)       Başarılı olan adaylar belgelerini alacaklardır.

(Detaylı bilgi için tıklayınız)

3.      Belgelendirme ücretli mi?

Belgelendirme ilk aşamasında adaylar belirlenen ücreti yatırmak zorundadırlar. Başvurularda ücret yatırılırken dekontta adayın bilgileri (isim soyisim, TC kimlik no, giriceği sınav adı) yer almalıdır. Mevzuatla belirlenen zorunlu meslekler arasından olması ve adayın başarılı olması şartıyla sınav ücreti kendisine iade edilecektir. Sınav ücreti, “İşsizlik Sigortası Fonu”ndan 30-50 gün arasında adayın kendi adına açılmış olan hesabına yatırılacaktır.

4.      Kurumsal başvuru kabul ediyor musunuz?

Tüzel kişilikler kendi personeli için toplu olarak sınav başvurusunda bulunabilirler. Tüzel kişilikler ile yapılan sözleşmelere istinaden adayların listeleri ve kendileri tarafından doldurulmuş ve ıslak imzalanmış başvuru formları merkezimize teslim edilir.  Sınav organizasyonları ve gerekli evrak listeleri tüzel kişilik temsilcisine gönderilir. Gerekli evrakları tamamlanan tüm adayların başvuru formuna yazdıkları e-posta adreslerine de gerekli bilgiler e-posta olarak gönderilir. Başvuru formları ve ilgili evraklarının merkezimize eksiksiz teslim edilmesinden sonra tüzel kişilikle yapılan sözleşmede yer alan ödeme şartlarının yerine getirilmesinin ardından başvuruları alınmış olur.

Daha fazla soru için inceleyiniz MEYBEM, MYK