BELGE ZORUNLULUĞU GETİRİLEN MESLEKLER DUYURUSU

Değerli Üyemiz,

Bakanlar Kurulu kararı ile yapılan Mevzuat değişikliği ile belge zorunluluğu getirilen 48 meslekte, belgesiz çalıştırılan her bir personel için 500 TL idari para cezası uygulanacaktır. Üyelerimiz için Kayseri Ticaret Odası ile TOBB iştiraki olan MEYBEM A.Ş. ortak çalışma yaparak belge teminini mevzuat şartları çerçevesinde ücretsiz sağlayacaktır.

Bu konuda cezalı duruma düşmemek için duyurunun devamını özenli bir şekil de okumanızı ve tüm sorularınız için Odamız yetkilisi ve İnşaat sektörü konulu sorularınız için de KİİTDER (Kayseri İnşaat İşçileri ve Taşeronları Derneği) yetkililerine müracaat etmenizi önemle bildiririm.

Mahmut HİÇYILMAZ

Detaylı bilgi için TIKLAYINIZ.

Mesleki Yeterlilik Kurumu Mesleki Yeterlilik Belgesi Zorunluluğu Getirilen Mesleklere İlişkin Tebliğ 25 Mayıs 2015 tarihli ve 29366 sayılı Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

İşbu Tebliğin yayım tarihinden itibaren on iki ay sonra (25 Mayıs 2016) MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi olmayan kişiler bu mesleklerde çalıştırılamayacaktır.

Resmi siteden tebliğe ulaşmak için tıklayınız.

Belge zorunluluğu getirilen mesleklere ulaşmak için tıklayınız.

Daha fazla soru için inceleyiniz MEYBEMMYK

__________________________________________________________________

Ayrıntılı Bilgi için:

Telefon: 0 (352) 222 45 28 – 177

E-posta: muharrem.sever@kayserito.org.tr

KİİTDER

Kayseri İnşaat İşçileri ve Taşeronları Derneği

Telefon : 0 (352) 231 12 16

Adres     : Seyitgazi Mah. Hayber Sokak Sancaktarlar Sitesi No:4/D Melikgazi / Kayseri

E-posta : kiitdernegi@gmail.com www.kiitder.com