Başkan Hiçyılmaz'dan Kudüs'te Gözaltına Alınan İş Adamı Heyetine İlişkin Açıklama

Anasayfa / Haberler / Başkanlık Haberleri

21.02.2018-14:42

Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Kudüs’te Mescid-i Aksa ziyareti sırasında İsrail askerleri tarafında gözaltına alınan Kayserili iş adamlarının son durumuna ilişkin açıklama yaptı.

Başkan Hiçyılmaz açıklamasında, Kayseri Ticaret Odası Başkanvekili Celal Hasnalçacı ve MÜSİAD Kayseri Şube Başkanı Nedim Olgunnarputlu’nun da aralarında bulunduğu iş adamlarının, bugün sabah saatlerinde mahkeme tarafından suçsuz bulunduğunu ve serbest bırakıldıklarını belirtti.

İş adamlarının gözaltına alındığı saatten itibaren girişimlerde bulunduklarını kaydeden Başkan Hiçyılmaz, “İş adamlarımızın gözaltına alınmalarının sonrasında, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu başta olmak üzere diğer tüm yetkililer, arkadaşlarımızın serbest bırakılması için İsrail devleti nezdinde girişimlerde bulunmuştur. Arkadaşlarımızın serbest kalmasında gösterilen çabalardan ve verilen desteklerden dolayı tüm ilgililere teşekkür ediyorum” dedi.

Serbest kalan iş adamlarına geçmiş olsun dileğinde bulunan Başkan Hiçyılmaz, KTO Başkanvekili Hasnalçacı ve MÜSİAD Kayseri Şube Başkanı Olgunnarputlu ile diğer iş adamlarının bu gece yarısı Türkiye’ye, yarın öğle saatlerinde de Kayseri’ye ulaşacaklarını sözlerine ekledi.