AR-GE REFORM PAKETİ TANITIM TOPLANTISI

Kayseri Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü’nün, “Ar-Ge Reform Paketi Tanıtım Toplantısı” duyurusu aşağıdadır:

Resmi Gazete’nin 26.02.2016 tarihli ve 29636 sayılı nüshasında 6676 sayılı Araştırma ve Geliştirme Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Kanun İle Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Karı imamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun yayınlanmıştır.

Ülkemizin Ar-Ge alanında 2023 hedeflerine ulaşmasına büyük katkılar sağlayacak olan 6676 sayılı Kanun ile tasarım faaliyetlerinin desteklenmesi, Ar-Ge yatırımlarının özendirilmesi, nitelikli üretim yapısına geçilmesi, katma değeri yüksek ürünlerinin üretiminin sağlanılması, Ar-Ge faaliyetlerinin ticarileştirilmesi teknoloji şirketlerinin ortaya çıkarılması ve desteklenmesi, Ar-Ge ve yenilik desteklerinin  etkin koordinasyonun sağlanılması  ve ekosistemin güçlendirilmesi, üniversite- sanayi iş birliğinin geliştirilmesi ve kurumsallaştırılması amaçlanmaktadır.

Bu kapsamda, Ar-Ge Reform Paketinin tanıtımı konusunda Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bilim, Sanayi ve Teknoloji Genel Müdürlüğünce görevlendirilen uzman personelin sunumu ve detaylı bilgilerin paylaşılacağı “Ar-Ge Reform Paketi Tanıtım Toplantısı”, 20 Mayıs 2016 Cuma günü saat10:00’da Kayseri Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilecektir. Toplantıda ilimizdeki Kamu- Üniversite- Sanayi İşbirliği (KÜSİ) çalışmaları konusunda da bilgilendirme yapılacaktır.”

Üyelerimize önemle duyurulur.