Kayseri Ticaret Odası Ocak Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

Kayseri Ticaret Odası Ocak ayı Meclis toplantısı, 30 Ocak 2018 Salı günü yeni hizmet binası konferans salonunda gerçekleştirildi.  Meclis Başkanı Ömer Gülsoy başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Yönetim Kurulu üyeleri ile Başkanlık Divanı ve Meclis üyeleri katıldı.

Saygı duruşunda bulunularak, İstiklal marşının okunduğu toplantının açılışında konuşan Meclis Başkanı Ömer Gülsoy, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Afrin operasyonuna destek verdiklerini belirterek, şehit ailelerine başsağlığı diledi.

Meclis toplantısında, gündemde bulunan maddeler tek tek oylanarak kabul edildi. Kayseri Ticaret Odası’nın 2017 yılı bütçe gerçekleşmelerinin görüşülerek kabul edildiği Meclis toplantısında 2018 yılı tahmini bütçesi ise 14 milyon TL olarak kabul gördü. Toplantıda ayrıca faaliyet raporları da okunarak oylandı.

Meclis toplantısında konuşan KTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Zeytin Dalı Harekatı ile terör oluşumlarına ve onları destekleyenlere hiçbir zaman müsaade etmeyeceğini gösterdiğini dile getirerek, “Bundan 11 gün önce başlayan ve terör yuvalarını yok etmeyi amaçlayan Afrin’e yönelik Zeytin Dalı harekatında şehit olan vatan evlatlarına Allah’tan rahmet, yakınlarına ve milletimize baş sağlığı diliyorum. Sınırları terör örgütleri tarafından sarılan Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bu operasyon ile terör oluşumlarına ve onları destekleyenlere hiçbir zaman müsaade etmeyeceğini bir kez daha göstermiştir. Kahraman ordumuza bu operasyonda ve gerçekleşmesi muhtemel yeni operasyonlarda başarılar diliyorum. Devletimizin bekasını tehdit eden tüm terör yuvalarının bir bir temizlenmesi yolunda, güvenlik güçlerimizin başarıya kısa sürede ulaşacağından eminim. Kayseri Ticaret Odası’nın her zaman olduğu gibi tüm varlığıyla devletinin ve ordusunun arkasında olduğunu özellikle vurgulamak istiyorum” dedi.

2017 yılının bütçe gerçekleşmesinin yüzde 100,5 olduğunu açıklayan ve bütçeyi bu oranda realize eden yönetim kurulunu tebrik eden Başkan Hiçyılmaz, “Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu olarak bu işe ne kadar hassas davrandığımızı, bütçenin ne olduğunu bildiğimizi, hesabımızı, kitabımızı çok iyi yaptığımızı özellikle belirtmek istiyorum. 2017 yılının bütçe gerçekleşmesi yüzde 100,5. Bütçe tahmini yapıp, bütçeyi bu oranda realize etmek her babayiğidin kârı değildir. Yönetim kurulumu tebrik ediyorum. Yüzde 100,5 oranında gelir bütçesi gerçekleşmiştir. ‘Şu rakamları niye yazdınız?’ falan deniyor. Şu kadarını görelim; biz oraya onu yazdık diye harcamadık. ‘Harcamayacaksınız da niye yazıyorsunuz?’ Yönetime geldikten itibaren her yıl olumlu farklarla geçiyoruz. Bu olumlu farkları da bankada tutmuyoruz, bu parayı biz artırıyoruz. İçinde bulunduğumuz, Türkiye’de örnek olan hizmet binasını yapmak için bunu yaptık” diye konuştu.

Hiçyılmaz konuşmasını şöyle sürdürdü:

“2013 yılı Mayıs’ında göreve geldiğimizde 49 personelimiz vardı. 2017’nin sonunda personel sayımız 66’ya yükseldi. Üye sayısı bakımından 2013 yılında 10 bin 548 üyemiz varken 2017’nin sonunda 18 bin 701 üyeye ulaştık. Çalışan personel başına düşen üye sayısıyla mukayese edilir bu başarı. 2013 yılında bir personele düşen üye sayısı 215 iken 2017 yılında 283’e yükselmiştir.”

Başkan Hiçyılmaz konuşmasının sonunda Meclis üyelerine teşekkür ederek, KTO bütçesinin hayırlara vesile olmasını diledi. Başkan Hiçyılmaz’ın konuşmasının ardından toplantı Meclis Başkanı Gülsoy’un oturumu kapatması ile sona erdi. Meclis üyeleri toplantının ardından yemekte bir araya geldi