CERN-TÜRKİYE ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİ KONFERANSI

Sayın Üyemiz

2015 Mayıs ayında ülkemizin Avrupa Nükleer Araştırma Örgütüne (CERN) Ortak Üyeliğinin başlaması ile Türkiye de üretim yapan sanayi firmalarımızın CERN’de yapılan alım ve ihalelere katılma hakkı elde etmesi üzerine, CERN ve üye ülkelerdeki firmalar arasında bilgi akışı ve iletişimi sağlamak, ihaleler konusunda Türk sanayicisini bilgilendirmek ve katılımlarım sağlamak üzere TOBB - CERN Sanayi İrtibat Ofisi kurulmuş ve faaliyetlerine başlamıştır. CERN’deki çalışmalar, alımlar, ihaleler ve TOBB-CERN Sanayi İrtibat Ofisi hakındaki bilgiler www.tobb.org.tr/cern  sayfasında yer almaktadır.

Bu kapsamda TAEK ve TOBB-CERN Sanayi İrtibat Ofisi tarafından yürütülen temas ve görüşmeler sonucunda CERN’deki en büyük dört deneyden biri olan CMS detektörü ile Dünya’nm en büyük ve yüksek enerjili parçacık hızlandırıcısı LHC’de yapılacak olan ve toplam bütçeleri 879 milyon Doları aşan ekipman iyileştirme ve değiştirme çalışmalarını anlatmak üzere üst düzey CERN yöneticileri Ankara’ya bir ziyarette bulunacaklardır.

Bu amaçla 14 Nisan 2016 Perşembe günü saat 9:00-18:00 saatleri arasında  CERN- Türkiye Üniversite ve Sanayi İşbirliği Konferansı” düzenlenecektir. Konferansın duyurusu aşağıda yer almakta olup konferansa katılım için kayıtlar www.tobb.org.tr/cernkavit  sayfasında başlamıştır.

Üyelerimize duyurulur.

Duyuru Metni İçin Tıklayınız.